Dagbesteding voor ouderen

D’n Broekse Hoek bied een dagopvang voor ouderen met een christelijke identiteit op Park Veldzicht. Ouderen voor wie het zwaar is geworden om alleen te zijn en daarom ondersteuning nodig hebben om hun dag in te vullen. Door dagopvang kan een eventuele opname in een instelling worden voorkomen of uitgesteld. Ouderen met dementie, een lichamelijke beperking of met een licht psychiatrisch probleem zijn bij ons welkom. Door dagopvang aan te bieden kunnen we de mantelzorgers ontlasten van hun dagelijkse zorg, op deze manier kunnen zij de verzorging thuis langer volhouden.

Ons doel is om de cliënten in een gezellige sfeer hun dag te laten doorbrengen. Dit kan door deel te nemen aan activiteiten op Park Veldzicht, zoals bijvoorbeeld dieren voeren (o.a. konijnen, kippen, karpers etc.), in de moestuin helpen, schoffelen, enz. Genieten van alles wat er om ons heen gebeurd.

Binnen hebben we weer andere uiteenlopende activiteiten. Hierbij kun je denken aan huishoudelijke klusjes en handwerken.

Alle activiteiten zijn zeer gevarieerd en per seizoen verschillend. Hierbij houden we rekening met wat de cliënt kan, maar ook wat de cliënt zelf wil. De activiteiten zijn niet verplicht, hoewel we de cliënten op een ontspannen wijze zullen stimuleren deel te nemen aan onze activiteiten. Daarbij richten we ons op de mogelijkheden van de cliënt. Alle activiteiten vinden plaats in een veilige, warme en vertrouwde omgeving, waarin gewerkt wordt vanuit een christelijke overtuiging. Dit komt tot uiting in de sfeer die wij bieden, het bidden voor de maaltijd en bijbellezen en danken na de maaltijd.

Activiteitenoverzicht

– Zorg dragen voor het bereiden van de warme maaltijd

– Handwerken, zoals breien of haken

– Muziek maken/luisteren

– Spelletjes doen

– Bakken van bijvoorbeeld appelflappen, cakes etc.

– Jam maken van eigen fruit

20181112_162746

D’n Broekse Hoek draagt zorg voor de dagbesteding.

U kunt contact met D’n Broekse Hoek opnemen door te bellen of te mailen. Telefoonnummer: 06-39 29 39 18 of 0416 – 353 323.

Bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag.

U kunt ook mailen naar: dnbroeksehoek@hotmail.com